Αυτή η ανάρτηση έχει κατατεθεί κάτω από:

Αρχική σελίδα Σελίδα,
Συνεντεύξεις και στήλες

Robert Greenberger

από τον Robert Greenberger

Marvel Masterworks: Sub-Mariner Volume 7

Είναι σπάνιο για έναν προγραμματιστή να επιστρέψει στην αρχική του δημιουργία μετά από δεκαετίες μακριά, πόσο μάλλον να ανακτήσει τη μαγεία που έκανε το έργο ξεχωριστό στην πρώτη θέση. Αλλά αυτός ήταν ο Bill Everett, ένας άνθρωπος που αψήφησε ξανά και ξανά τις προσδοκίες. Για την τελευταία του πράξη, ο συγγραφέας/καλλιτέχνης επιστρέφει στον υπο-μαρκαρίνι, ο οποίος δημιούργησε το 1939, και έπνιξε τη φρέσκια ζωή σε αυτόν για σχεδόν ένα χρόνο πριν από την αποτυχία της υγείας τερμάτισε τη ζωή του. Αυτές οι τελικές ιστορίες συλλέγονται στο Marvel Masterworks: Sub-Mariner Volume 7 και αξίζει να δούμε.

Ο Everett είχε αρχικά συρρικνωθεί για να δημιουργήσει μια ιστορία για τις κινηματογραφικές Funnies Weekly, που αναπτύχθηκε ως πριμοδότηση σε κινηματογραφικές αίθουσες. Το έργο κατέρρευσε και όταν ο συντάκτης Lloyd Jacquet ζήτησε από τον Everett να χρησιμοποιήσει μια σειρά στο Marvel Comics #1, επαναχρησιμοποιούσε το sub-Mariner. Ο Namor ήταν ένας υβριδικός νεαρός άνδρας της Ατλαντίας-ανθρώπινου, ο πρώτος θυμωμένος νεαρός άνδρας, καθώς διεξήγαγε πόλεμο εναντίον του επιφανειακού κόσμου και ήταν εκεί για το πρώτο μεγάλο crossover στην ιστορία των κόμικς, την επική μάχη του με τον ανθρώπινο φακό.

Καθώς τα κόμικς μειώθηκαν κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950, ο Everett έπεσε από το πεδίο, εργάζονταν για την ευχετήρια εταιρεία Norcross, που απεικονίζουν κάρτες. Χτύπησε γύρω σε μια ποικιλία εταιρειών, ανεβάζοντας την οικογένειά του και μάχεται τον αλκοολισμό μέχρι να τηλεφωνήσει στον Stan Lee την αυγή της εποχής του Marvel. Αφού βοήθησε να ξεκινήσει ο Daredevil, η ανικανότητά του να καλύψει τις προθεσμίες υπονοούσε ότι χτύπησε γύρω από μια ποικιλία χαρακτηριστικών, που συνήθως εργάζεται για τις διατάξεις του Jack Kirby. Επέστρεψε στο Subby ξεκινώντας με παραμύθια για να εκπληκτικό #87, αλλά το έργο του ήταν άκαμπτο και ήταν απασχολημένος με την αποτυχημένη υγεία του πόσιμου και της συζύγου του, οπότε τελικά προχώρησε. Μεταβάλλοντας κυρίως την μελάνη άλλων, κυρίως ένα τρέξιμο πάνω από τον Jack Kirby στο Thor.

Το 1969, ο Everett εντάχθηκε τελικά στους αλκοολικούς ανώνυμους και ενώ μοιράστηκε ένα σπίτι με τον συγγραφέα Mike Friedrich, άρχισε να επισκευάζει την προσωπική του ζωή και στη συνέχεια επαγγελματική σταδιοδρομία. Ο Blake Bell έγραψε στο Fire & Water, “Η προσωπική σωτηρία του Everett άρχισε να εκδηλώνεται στο έργο του. Άρχισε να ανακτά την εμπιστοσύνη στην αφήγηση και τα μολύβια του, και στις αρχές του 1972, ο Lee επέλεξε να του δώσει ένα τελευταίο να πάει στη δημιουργία του, το υπο-μαρκαδόρο. Αν και οι πωλήσεις είχαν υποχωρήσει στον τίτλο μέχρι το πρώτο του τεύχος πίσω … Ο Lee θα έπρεπε να είχε εκπλαγεί από την ανάκαμψη του Everett αρκετά για να έχει μολύβι, μελάνι και να γράψει το βιβλίο. ”

Εκείνη την εποχή, ο υποβρύχιος ήταν ένας χαρακτήρας δεύτερης βαθμίδας, που συνήθως χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση ενός ήρωα για ένα crossover και ήταν ιδρυτικό μέλος των υπερασπιστών. Αλλά, αφού ο Roy Thomas παραιτήθηκε ως συγγραφέας της σειράς, ο τίτλος έπεσε χωρίς αντικειμενικό ή σκοπό. Η επιστροφή του Everett το συνέλαβε και τον ώθησε πίσω στην προεξοχή.

“Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Everett αποδείχθηκε μερικά από τα καλύτερα έργα αν η καριέρα του. Το επίπεδο λεπτομέρειας στο έργο του και η βελτίωση του έργου του είναι στο ίδιο επίπεδο με το υλικό του από τη δεκαετία του 1950. Επίσης, άφησε πίσω του μεγάλο μέρος της ακαμψίας που είχε μολύνει το έργο του στα μέσα της δεκαετίας του 1960, επέστρεψε στον τρελό, φρενήρη ρυθμό των σκηνών δράσης του που ήταν τόσο εξοικειωμένοι με τους αναγνώστες του έργου του της δεκαετίας του 1940 “, σημείωσε ο Bell.

Υποψήφιος #55

Καθώς ο Everett έφτασε με το Sub-Mariner #50, το ίδιο έκανε και ένας νεαρός έφηβος, Namorita, κόρη του χαρακτήρα του Namora, ο οποίος από τότε ήταν ένα εξάρτημα στο Marvel Universe. Η αρχική του ιστορία έριξε τον βασιλιά της θάλασσας ενάντια στον Πρίγκιπα Μπάραχ και αναβίωσε το θέμα του νερού έναντι της πυρκαγιάς, καθώς ο Namor πήρε το ιαπωνικό μεταλλαγμένο Sunfire. Το πρώτο ρομαντικό ενδιαφέρον του Subby, η Betty Prentiss επέστρεψε επίσης στο υποστηρικτικό cast.

Δυστυχώς, η δημιουργική ανανέωση του Everett ταιριάζει με την επιδείνωση της υγείας του, οπότε δεν μπορούσε να διατηρήσει το ρυθμό ενός μηνιαίου. Ο Friedrich μπήκε στο διάλογο αρκετά ζητήματα με το θέμα #56 να είναι ένα συμπλήρωμα από τους Friedrich και Dan Adkins, οι οποίοι συνυπέγραψαν και επέστησαν το θέμα. Ο Friedrich και ο Alan Weiss παρήγαγαν επίσης μια σύντομη ιστορία μεταξύ των εκδηλώσεων των θεμάτων #36-37. Με το τεύχος #58, ο Everett χρειάστηκε αρκετή βοήθεια και ο Steve Gerber μπήκε στο διάλογο από εδώ και πέρα, τελικά κληρονομώντας το βιβλίο. Ο βετεράνος καλλιτέχνης Sam Kweskin πήρε επίσης μερικές από τις δουλειές της τέχνης με μελάνια από τους John Tartaglione και Jim Mooney, αλλάζοντας την εμφάνιση και την αίσθηση της σειράς.

Αλλά το τελικό του πλήρες ζήτημα, #56, δείχνει τον Everett σε πλήρη άνθηση καθώς αναβίωσε την άλλη καταπληκτική δημιουργία του, την Αφροδίτη και την χρησιμοποίησε για ένα φύλλο.

Το έτος του Everett στη σειρά αποκατέστησε το Namor σε πλήρη δύναμη και δόξα καθώς ο όγκος τελειώνει με την ανάκτηση του θρόνου στον Ατλαντίδα από το τεύχος #60. Και ενώ επανεξετάσαμε τους παλιούς φίλους όπως η Αφροδίτη και η Betty, ο Everett μας έδωσε επίσης την κόκκινη επιδερμίδα Tamara Rahn, έναν αλλοδαπό που αναπνέει από το LAAB. Όταν οι Ατλαντανοί απέκλεισαν ακούσια τη μετάβαση στους αλλοδαπούς ως enemeies, σφαγιάστηκαν όλοι εκτός από την Ταμάρα που πήραν στη συνέχεια τον υπομονετικό, αναζητώντας εκδίκηση. Μόλις διορθωθούν τα πράγματα, ονομάστηκε επίτιμος πολίτης της Ατλαντίδας και παρέμεινεΥποστηρίζοντας τον παίκτη στον κόσμο του Sub-Mariner για τα επόμενα χρόνια.

Δυστυχώς, ο Everett είχε μια τεράστια καρδιακή προσβολή τον Νοέμβριο του 1972, τελικά πεθαίνοντας στο τραπέζι λειτουργίας τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους. Η κληρονομιά του συλλέγεται τώρα και μπορεί να είναι ευχαριστημένος στο εκ νέου. Η πλούσια γραμμή του και η εφευρετική αφήγηση εμφανίζονται μια φορά περισσότερο και αξίζει σίγουρα μια καλή εμφάνιση.

Αγορά

Marvel Masterworks: Sub-Mariner Volume 7

Κλασικό κωμικό κάλυμμα από τη βάση δεδομένων Grand Comics.

Leave a Reply

Your email address will not be published.