Αυτή η ανάρτηση έχει κατατεθεί κάτω από:

Αρχική σελίδα Σελίδα,
Συνεντεύξεις και στήλες

από τον Beau Smith

Beau Smith

Ίσως θα κάνατε.

Όποιος διαβάζει ή έχει διαβάσει κόμικς υπερήρωα, ακόμη και σε ημι-κανονική βάση γνωρίζει ότι πρέπει να αναστείλετε την πίστη με πολλούς διαφορετικούς τρόπους για να απολαύσετε πραγματικά τις ιστορίες. Υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ του πραγματικού κόσμου και των τεσσάρων χρωμάτων φαντασίας. Οι άνθρωποι μπορούν να πετάξουν, να λυγίσουν χάλυβα με τα γυμνά χέρια τους, να τρέξουν γρηγορότερα από μια ατμομηχανή και να πηδούν ψηλά κτίρια με ένα μόνο όριο. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα προνόμια που έπρεπε να έχουν στον κόσμο των υπερήρωων κόμικς. Ακριβώς όπως υπάρχουν προνόμια, υπάρχουν επίσης μειονεκτήματα. Έχετε εξίσου υπερ-τροφοδοτημένους κακούς ανθρώπους που πάντα επιδιώκουν να σας βγάλουν κάτω από ένα peg ή δύο, για να μην αναφέρουμε ότι είναι ευτυχείς να συντρίψουν, να σας σκοτώσουν και να σας καταστρέψουν στη διαδικασία. Αυτό θα σας κρατήσει να κοιτάξετε πάνω από τη μεταφορά σας για λίγο.

Στον κόσμο των υπερήρωων κόμικς είναι πολύ υποχρεωτικό ότι πρέπει να φορέσετε ένα κοστούμι. Ο κανόνας είναι για να είναι λίγο φανταχτερό σε χρώμα και στυλ, φανταχτερό και όχι ιδιαίτερα λειτουργικό για την καταπολέμηση του εγκλήματος σε καθημερινή βάση. Αλλά ο Λόρδος ξέρει ότι θα γράψει το όνομά σας ιδανικό στο Daily Bugle.

Ακόμη και ως παιδί ήξερα ότι πολλά από τα κοστούμια δεν θα λειτουργούσαν ποτέ στην πραγματική ζωή. Δεν με νοιάζει γιατί αυτοί οι άνθρωποι χτυπούσαν το μύτη από το άλλο και χτύπησαν τα κτίρια ενώ ήταν σε αυτό, τι δεν θα ζηλεύει;

Ως επί το πλείστον δεν υπάρχει πραγματική μυστικότητα για τους κοστούμι ήρωες ή τους κακοποιούς. Το μη ανιχνεύσιμο κορίτσι/γυναίκα είναι για τον μοναδικό ήρωα με οποιαδήποτε αληθινή αδυναμία γι ‘αυτήν και δεν χρειάζεται πραγματικά να ανησυχεί για το τι μοιάζει με το κοστούμι της, αν και στη δεκαετία του 1960 είναι για όλα όσα ανησυχεί.

Νομίζω ότι το κοστούμι είναι ένα μέρος του λόγου (μαζί με ειδικά εφέ) ότι δεν υπήρχαν πολλές κινηματογραφικές εικόνες υπερήρωα που έγιναν πριν από το 1980. Δεν υπήρχε πολύς τρόπος να τραβήξουμε τα ενδύματα και να κάνουμε τους πελάτες να πιστεύουν ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί. Θυμάμαι να απολαμβάνω τη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά Batman του 1966 ως παιδί. Ήμουν τόσο ευτυχής που τελικά έχω μια τηλεοπτική εκπομπή υπερήρωα που ήμουν έτοιμος να αγνοήσω όλα τα campy πράγματα, τα αστεία και ναι, ακόμα και τη σύγκρουση κοστουμιών, έτσι ώστε να μπορώ να έχω μερικά από το χόμπι κόμικ μου στην τηλεόραση. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον ηθοποιό της πρώτης φορά, ο Burt Ward, εμφανίστηκε στην οθόνη στο robin outfit του, σκέφτηκα στον εαυτό μου: “Υπάρχει ένα άκρο που περιμένει να συμβεί”. Όντας στην τηλεόραση στη σάρκα ήταν η απόδειξη του ματιών ότι ο Robin φοράει μια στολή Elf, απλό και απλό.

Ταυτόχρονα, το πράσινο Hornet οδηγούσε γύρω από την τηλεόραση στη μαύρη ομορφιά. Αυτή η παράσταση δεν ήταν τόσο καμπυλωτή όσο ο Batman και τα κοστούμια του Green Hornet και του Κάτο ήταν λίγο πιο λειτουργικά. Το Green Hornet φορούσε ένα κοστούμι και ένα παλτό μαζί με ένα κομψό Fedora, ενώ ο Κάτο φορούσε μια στολή όλων των μαύρων οδηγών. Τα μόνα ξεχωριστά μέρη των συνόλων τους ήταν οι βασικές μάσκες. Δεν είναι κακό για τον ρεαλισμό.

Τα υπέροχα τέσσερα

Κατά τη γνώμη μου, τα πιο λογικά και λειτουργικά κοστούμια ήταν αυτά των θαυμάσιων τεσσάρων. Ο απίστευτα εγκέφαλος, ο Reed Richards, δεν κατάλαβε να χάσει χρόνο και προσπάθεια με οποιαδήποτε μυστική ταυτότητα, οπότε δεν υπήρχαν ταλαιπωρίες προσπαθώντας να βρουν τηλεφωνικούς θαλάμους και να αποθηκεύουν τις ντουλάπες για να αλλάξουν τα ρούχα. που μου άρεσε. Στη συνέχεια, έκανε τις στολές από ασταθή μόρια, ώστε να μπορούν να προσαρμοστούν και να διαμορφωθούν σε οποιοδήποτε σχήμα ο ιδιοκτήτης βρέθηκε, όπως ο κ. Wonderful που εκτείνεται σχεδόν σε ένα μίλι, ανιχνεύσιμο κορίτσι που μετατρέπεται σε διαφανή και τα ρούχα της μαζί της, το ανθρώπινο φλόγα (ξεκουραστείτε μέσα Ειρήνη) θα μπορούσε να αναφλεγεί σε φλόγες χωρίς την στολή του να ανεβαίνει στον καπνό, και το πράγμα θα μπορούσε να περάσει με μόνο φορώντας κολύμβηση κορμούς. Δεν είναι καθόλου κακή συμφωνία. Θα είχα εγγραφεί με αυτήν την στολή της εταιρείας.

Ας περάσουμε μερικά κοστούμια από ήρωες και κακοποιούς για να δούμε τι λειτουργεί και τι όχι:

Superman: Δεν υπάρχει μάσκα, όπως επεσήμανα παραπάνω, αυτό είναι καλό. Στερεό στολή του δέρματος, όχι κακή ιδέα. Με αυτόν τον τρόπο, όποιος μάχεστε θα δυσκολευτεί να σας πάρει. Χρώματα, καλά, λίγο φανταχτερά, αλλά όταν μπορείτε να βγείτε από έναν πλανήτη, ποιος θα σας καλέσει σε αυτό; Το κύριο μου gripe είναι το ακρωτήριο. Ένα ακρωτήριο είναι το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να φορέσετε αν είστε υπερήρωας ή κακοποιός. Απλά σας ικετεύετε κάποιον για να το πάρετε σε έναν αγώνα ή να το τραβήξετε πάνω από το κεφάλι σας και να βρέξετε ένα μάτσο γροθιές χόκεϊ πάνω σας.

Batman: Περνάει τη νύχτα, οπότε το χρωματικό σχέδιο είναι υπέροχο. Ζώνη χρησιμότητας, πολύ έξυπνη! Μπορεί να μεταφέρει φορτία δροσερών, υψηλής τεχνολογίας όπλων και gizmos σε αυτό, καθώς και περπατώντας γύρω από τα χρήματα. Το Cowl, όπως αποδεικνύεται στις ταινίες Batman, είναι μια προτομή. Δεν μπορεί πραγματικά να γυρίσει το κεφάλι του σε αυτό το πράγμα. κακή επιλογή. Φαίνεται δροσερό, αλλά κακό για ορατότητα και κίνηση. Το ακρωτήριο, και πάλι, φρικτό για ένα άτομο που κάνει πολλή μάχη με το χέρι.

Captain America: Εάν θα φορέσετε φανταχτερά χρώματα, τότε απλά δεν μπορείτε να πάτε στραβά με το κόκκινο, το λευκό και το μπλε, δεν είναι ποτέ εκτός στυλ και ο σχεδιασμός της φορεσιάς του είναι λαμπρός.Τα προστατευτικά γάντια και οι μπότες είναι μια καλή κίνηση. Τα γάντια βοηθούν επίσης με τη σφεντόνα της ασπίδας. Παρόλο που η ασπίδα είναι στην πραγματικότητα ένα όπλο, με καπάκι, είναι πραγματικά μέρος της στολή. Τι καταπληκτικό όπλο και προστατευτική συσκευή! Υψηλοί βαθμοί στην ασπίδα, καταπληκτική εμφάνιση επίσης. Τα τελευταία χρόνια έχουν επίσης προσθέσει μια ιμάντα ιστού/κασέτας στρατιωτικού στυλ σε μέρη Captain America και είναι μια καταπληκτική προσθήκη τόσο σε στυλ όσο και σε λειτουργική χρήση. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζατε, η στολή του Captain America είναι ένα λεπτό ύφασμα από πλέγμα αλληλογραφίας που βοηθά όταν οι κακοί άνθρωποι προσπαθούν να σας μαχαιρώσουν ή να βάλουν μια σφαίρα .45 μέσα από σας.

Το εξαιρετικό Hulk: Έλα, όταν είσαι τόσο μεγάλος και τόσο δυνατός, δεν χρειάζεσαι ένα κοστούμι Stinkin.

Iron Man: Στην πραγματικότητα δεν θα μπορούσατε να πάτε αρκετά σε αυτό το κοστούμι για να λειτουργήσετε πραγματικά καλά. Θα ήσαστε πολύ περισσότερο σαν καθοδηγούμενος πυραύλος ή δεξαμενή. Τα καταπληκτικά όπλα, αλλά η ευελιξία θα ήταν δύσκολο να συμβεί.

Robin: Όπως επισημάνθηκε νωρίτερα στη στήλη, είναι ένα κοστούμι Elf. Δεν θα είχα πιαστεί νεκρός φορώντας αυτό. Στη δεύτερη σκέψη θα ήθελα, γιατί αυτό είναι ακριβώς αυτό που θα συνέβαινε αν το φορούσατε.

Doctor Doom: Όσο αγαπώ τη διάσημη εμφάνιση, το κοστούμι του Doctor Doom είναι ένα από τα χειρότερα στον πραγματικό κόσμο. Clanky, clunky και δύσκολο να δείτε έξω? Άβολο, ζεστό, δύσκολο να μπείτε και όχι μόνο έχει το πολύ μισητό και άχρηστο ακρωτήριο, αλλά έχει και μια κουκούλα. Χτυπήστε με, με πληγώστε, ω, μωρό μου.

Wonder Woman: (Το πραγματικό συμβατικό κοστούμι της, όχι αυτό που ήταν καινούργιο.) Αν και θα ήταν καταπληκτικό να δούμε την καλύτερη γυναίκα σε όλα τα κόμικς που φορούν αυτό το ρούχο στην πραγματική ζωή, ας το παραδεχτούμε, αν μπήκε σε μια ταλαιπωρία τα βυζιά της Και το άκρο θα βρισκόταν παντού. Θα έκανε τη δυσλειτουργία της Janet Jackson απίστευτα μπολ να μοιάζει με φλας στο τηγάνι.

Catwoman: καταπληκτική φορεσιά που θα δούλευε πραγματικά στον κόσμο μας. Το δέρμα σφιχτό, δύσκολο να αρπάξει, καλύπτει το σώμα με προστασία, ευκίνητη, βαριά μπότες πέλματος, γυαλιά για νυχτερινή όραση. Βαθμολογώ αυτό το υψηλό.

Hawkman: Ένα παρόμοιο πρόβλημα Batman, το κράνος θα τον περιορίζει να δει τα πάντα γύρω του. Αν έπεσε στο πρόσωπο, το κράνος θα ήταν πλάγια. Το πτερύγιο του είναι καταπληκτικό όταν είναι αερομεταφερόμενος, αλλά στο έδαφος θα μπει στο δρόμο και θα τον βάλει σε χειρότερη μορφή από ένα ακρωτήριο. Το Mace εξουδετερώνει σχεδόν οτιδήποτε άλλο, αλλά δεν είναι αρκετό.

Daredevil: Το πρωτότυπο κοστούμι ήταν κίτρινο και κόκκινο. Αυτό το ιδανικό εκεί σας λέει ότι ένας τυφλός έκανε αυτό το κοστούμι. Δεύτερο και τρέχον όλα τα κόκκινα κοστούμια, ακόμα, ένας τυφλός στη ραπτομηχανή.

Power Girl: Η φορεσιά της είναι το όπλο της, το όπλο μαζικής απόσπασης!

Αυτά είναι μόνο μερικά σχόλια για το τι είναι ιδανικό και τι συμβαίνει με διάφορα κοστούμια υπερήρωων και διαβολικών κακών, είμαι βέβαιος ότι θα πάρετε το χρόνο και πραγματικά το σκεφτείτε, θα έχετε μια ολόκληρη λίστα με αυτό που νομίζετε ότι θα λειτουργούσε και δεν θα λειτουργούσε.

Το κατώτατο σημείο της μπότας είναι ότι πολλοί ήρωες που δεν τροφοδοτούνται από τον Super, όπως ο Batman και ο Daredevil, θα ήταν νεκροί ή θα είχαν περάσει πολύ καιρό στον πραγματικό κόσμο. Με όλους τους ανθρώπους που τους παίρνουν βολές σε χαοτικά πυροβόλα όπλα και μάχες, θα χρειαζόταν μόνο ένα σπρέι ενός καραμπίνα 12 μετρητών για να φυτέψει αυτούς τους ανθρώπους στη βρωμιά για καλό ή να τους χάσουν τη χρήση ενός άκρου. Προσπαθώ να μην κάνω αυτή τη διανοητική μετάβαση όταν διαβάζω κόμικς υπερήρωα. Νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ορισμένοι συγγραφείς αντιμετωπίζουν προβλήματα αυτές τις μέρες, επειδή προσπαθούν πολύ σκληρά για να αναμειγνύουν τη μυθοπλασία με φανταστικές υπερήρωες. Εάν δεν το απολαμβάνουν, αργά ή γρήγορα θα χάσουν τους αναγνώστες γιατί τα πράγματα θα είναι τόσο πραγματικά, ο αναγνώστης υπενθυμίζει ότι δεν είναι πραγματικό και χάνει το ενδιαφέρον. Ο σημερινός Batman Grim και Gritty θα γίνει αύριο Batman Campy.

Θυμηθείτε, τα ρούχα κάνουν τον άνθρωπο, όχι τον ήρωα.

Το amigo σου,

Beau Smith-Best Dressed Man σε κόμικς.

Το Flying Fist Ranch

www.flyingfistranch.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.