Το μεγαλύτερο από όλες τις μελωδίες (G.O.A.T.) είναι μια σειρά από θέσεις, παράγοντας τα 100 αγαπημένα μου τραγούδια όλων των εποχών. Η κύρια λίστα είναι εδώ και το ενημερώνω για κάθε δύο εβδομάδες ή όταν έχω άλλα 10 τραγούδια περίπου. Ιδανικό τώρα, προσθέτω τα 13 και 14 τραγούδια μου στη λίστα: ο Alvis Costello Alison και απολαμβάνω τους ντετέκτιβς.

Ο Elvis Costello δημιούργησε πάνω από δώδεκα τραγούδια που είναι πολύ εξαιρετικά. Ραδιόφωνο. Βερενίκη. Οι άγγελοι θέλουν να φορούν τα κόκκινα παπούτσια μου. Στρατός του Oliver. Φούσκωσέ το. Θα συμβούν ατυχήματα. Καθημερινά γράφω το βιβλίο. Ξανά και ξανά. Αλλά λέω αυτά τα δύο τραγούδια, τόσο από το στόχο μου είναι αλήθεια. Ο Alison ήταν η πλευρά “Β” στο single “Καλωσορίστε την εβδομάδα εργασίας”, και μια γραμμή από τη χορωδία χρησίμευσε ως τίτλος του άλμπουμ. Γιατί διάλεξα αυτό το τραγούδι, ένα που ο ίδιος ο Costello είπε ότι δεν είναι ένα από τα καλύτερα του; Επειδή κάνει λάθος. Είναι.

Είναι μια αρκετά τυποποιημένη μπαλάντα, αν και μία με μια χορδή που είναι αρκετά όμορφη για να κάνει την καρδιά σας σπάσιμο και στίχους που εξακολουθούν να με σπάζουν όποτε τους ακούω. “Ξέρω ότι αυτός ο κόσμος σε σκοτώνει …” Απλώς με σκοτώνει. Στη συνέχεια, όταν λέει, “Κάποιος καλύτερα έβαλε το μεγάλο φως γιατί δεν μπορώ να σταθώ να σας δω με αυτόν τον τρόπο …” Πώς πολλοί από εμάς βάζουμε αυτά που αγαπάμε το Centrerstage στη ζωή μας, μόνο για να απογοητευτεί ή να πληγωθεί – και τότε Βρείτε ότι δεν μπορούμε να κοιτάξουμε μακριά;

Έτσι μπορεί να μην είναι το μεγάλο του τραγούδι, και δεν χτύπησε καν τα διαγράμματα πωλήσεων, αλλά είναι το αγαπημένο μου.

Και όσον αφορά την απόλαυση των ντετέκτιβ, είναι καταπληκτικό. “Αερώνει τα νύχια της ενώ σέρνουν τη λίμνη.” “Φαίνεται τόσο καλή που σπάει και ικετεύει.” “Νομίζεις ότι είσαι μόνος μέχρι να συνειδητοποιήσεις ότι είσαι σε αυτό/τώρα η ανησυχία είναι εδώ για να μείνει, η αγάπη είναι εδώ για μια επίσκεψη.” Λυρικό μετά το λυρικό. και αυτό το μπάσο. Όλα σέρνουν προς τα εμπρός με απειλή και βαρύτατα.

Λοιπόν, πού πέφτουν αυτά τα τραγούδια στη λίστα μου; Λοιπόν, ας κάνουμε πρώτα “ντετέκτιβ”. Ιδανικό τώρα, ο Alanis Morisette κάθεται στο #7, ιδανικό κάτω από το “Juicy” του Biggie Smalls. Βάζω ντετέκτιβ μεταξύ αυτών των δύο. Στη συνέχεια, ο Άλισον πηγαίνει λίγο πιο κάτω, λίγο πάνω από το Clipse. Λοιπόν, εδώ αλλάζουν το #S 6-11 σήμερα:

6. Juicy by Notorious B.I.G. (1994) (σύνδεσμος)
7. Απολαμβάνοντας τους ντετέκτιβ από τον Elvis Costello (1977)
8. Ironic από τον Alanis Morissette (1995) (σύνδεσμος)
9. Κάποιος μου είπε από τους Killers (2004) (σύνδεσμος)
10. Απόψε οι δρόμοι είναι δικοί μας από τον Richard Hawley (2007) (σύνδεσμος)
11. Misfits by the Kinks (1978) (σύνδεσμος); Και: καλύμματα των κορυφαίων 30 τραγουδιών Kinks εδώ και εδώ
12. Alison από τον Elvis Costello (1977)
13. Grindin ‘by Clipse (2002) (σύνδεσμος)

Θα ενημερώσω τον κύριο κατάλογο σε λίγες εβδομάδες, αφού έχω προσθέσει πολύ περισσότερα κατσίκα.

Καλύμματα:

Leave a Reply

Your email address will not be published.